Sportspel är perfekt för den tävlingsinriktade som gillar att utmana sina vänner. Idag finns många möjligheter att göra så med då spel inom de flest sporterna finns att välja mellan. Det är dessutom lättare än någonsin att göra så med tanke på internets framfart och idag finns online-möjligheter i nästan alla spel.

EA Sports dominerar

EA Sports har en dominerande roll inom sportspel idag och har en mängd titlar som bland annat NBA Live (basket), FIFA-serien (fotboll), NHL (ishockey), SSX (snowboard), PGA Tour (golf), Madden NFL (amerikansk fotboll), Grand Slam (tennis) för att nämna några. Det finns givetvis många andra tillverkare som släpper sportspel men EA:s dominerande ställning gör att man kan släppa stora titlar år efter år samt förbättra de redan nuvarande spelen på ett sätt som gör det svårt för konkurrenterna att hinna ikapp.

Titlar som EA Sports inte utvecklat men som ändå nått framgång genom åren är simulatorspelet Football Manager, Tony Hawk’s Pro Skater, Virtua Tennis, Nintendos Mario sport-serien, Pro Evolution Soccer, SBK, The Golf Club med flera.

FIFA-serien har en stark ställning i Sverige

FIFA-serien från EA Sports är de mest populära sportspelen i Sverige, vilket kanske inte är så konstigt eftersom fotboll är världens största sport och som också har en stark ställning is Sverige. FIFA-spelen håller också väldigt hög kvalitet men faktum är att det också finns något självklart alternativ till fotbollsspelet. Den FIFA-seriens starka ställning stärks år får år då en ny version släpps varje år med spelmässiga nyheter och grafiska uppdateringar. När det kommer till online-delen finns det massor av möjligheter att spela mot andra, antingen direkt eller i form av ett egenkomponerat lag med Ultimate Team, en funktion som ger ett varierat spel och oändligt med speltid.

Att spelen släpps i nya versioner är dock inget unikt för just FIFA-spelen utan även exempelvis Madden NFL, NHL och NBA Live. Detta gör att EA hela tiden stärker sin position på marknaden.

NHL-serien med SHL-spel

EA:s NHL-serie erbjuder även spel med SHL-lagen, vilket givetvis gör att detta spel är ännu mer intressant för oss svenskar. För vem vill inte ta sitt favoritlag till toppen eller utmana kompisarna på en straffduell. NHL sätter stor fokus på att fysiken ska stämma, något som verkligen märks. När du blir tacklad hårt i spelet känns det nästan i hela kroppen.

NBA Live är ett populärt online-spel

Förutom ishockey och fotboll så är basket en sport som passar väldigt bra in som spel, och då speciellt som ett onlinespel. Trots att sporten inte är lika populär som de andra två så finns det ändå en stor publik även här. Med NBA Live 15 så har EA Sports helt cementerat sin position som världens bästa utvecklare av sportspel.

Realism är av yttersta vikt

Det viktigaste med de riktiga sportspelen är att de ska vara så realistiska som möjligt utan att tumma på underhållningen. För den som är ute efter en onlineupplevelse så har alla spel välutvecklade och roliga lägen. Sportspel är perfekt för dig som vill kunna utmana dina vänner i snabba och framförallt spännande matcher.