MMORPG för onlinespelaren

Gratis och underhållande

När det kommer till MMORPG, Massive Multiplayer Online Rollplaying Games, så är World of Warcraft det självklara valet. Dock finns det andra spel som är minst lika häpnadsväckande och underhållande som Blizzards mästerverk. Både Tolkiens och George Lucas fantastiska skapelser och universum har tagit steget till att bli onlinespel. Det bästa med bägge av dessa spelen är att de är gratis att spela, åtminstone i början. Det innebär att du lätt kan testa dessa spel och se om det är något för dig.

Lord of the Rings online

Det finns få världar som är lika intressanta att utforska och äventyra på som Midgård. Med platser som till exempel Fylke, Vattnadal, Lothlorien och Fangornskogen. Du kan spela en karaktär från de fem välkända raserna från boken: ork, alv, dvärg, människa och hob. Du väljer sedan vilken typ av klass du vill att karaktären ska spela, som till exempel tjuv, jägare eller kapten. Spelet är gratis till att börja med, det är först efter att du nått tillräckligt långt in i berättelsen som du får möjligheten att köpa till nya objektiv, prylar och miljöer.

Star wars The Old Republic

Om du däremot vill äventyra i en galax som håller till långt, långt borta så kan du äntligen göra det tack vare Star wars The Old Republic. Alla som känner till Star wars och någon gång har undrat hur det är att sätta på sig Jedi-dräkten kan nu få sina drömmar uppfyllda. Du kan spela som ett antal olika raser även här, fast istället för dvärgar och hober så handlar det om olika utomjordingar. Du får även välja om du vill strida för de goda rebellerna eller de onda imperiet.

Båda spelen erbjuder snarlika spelsystem men i väldigt skilda universum. Ett tips är att utforska spelvärldarna tillsammans med vänner. Det gör genast hela spelupplevelsen ännu roligare och båda spelen är designade för att kunna spelas i grupp.